Polityka prywatności i ciasteczek

Niniejsza Polityka Prywatności odnosi się do wszystkich stron internetowych oraz aplikacji na urządzenia mobilne, należących do grupy CMG Media m.in.: cmg24.pl, mogilno.info.pl, imogilno.pl (strony nazywane są dalej "Portalem"). Przed rozpoczęciem korzystania z Portalu, Użytkownik powinien zapoznać się z treścią niniejszej Polityki prywatności i ciasteczek.

CMG Media dba o prawo do prywatności użytkowników Portalu. Każdego użytkownika Portalu oraz serwisów tematycznych wchodzących w jego skład, obowiązuje polityka prywatności. Portal zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w polityce prywatności.

Akceptacja niniejszej polityki prywatności i ciasteczek

Klikając przycisk "Akceptuję" lub zamykając okno (Zmiana polityki prywatności) za pomocą przycisku "x" wyrażasz zgodę na przetwarzanie, w tym profilowanie przez CMG Media oraz naszych Partnerów, Twoich danych osobowych zapisanych w plikach cookies i im podobnych technologiach stosowanych w Portalu przez CMG Media i Partnerów w celu marketingowym, obejmującym analitykę w celach marketingowych oraz wyświetlanie spersonalizowanych ofert, reklam i innych usług.

Kto jest administratorem Twoich danych osobowych?

Administratorem czyli podmiotem decydującym o tym, jak będą wykorzystywane Twoje dane osobowe jest CMG Media z siedzibą w Stawiskach 23c (88-300 Mogilno) (dalej "CMG Media").

Przetwarzanie Twoich danych przez CMG Media

Przetwarzamy Twoje dane osobowe, ponieważ jest to niezbędne do:

  • realizacji postanowień zawartych w ramach umowy sprzedaży reklamy (m.in. banerowej, artykułu sponsorowanego);
  • obsługi zgłoszeń, które do nas kierujesz (np. przez formularz kontaktowy, e-mail);
  • umożliwienia świadczenia usługi drogą elektroniczną oraz pełnego korzystania z Portalu, w tym dokonywania transakcji płatniczych w ramach serwisu ogloszenia.cmg24.pl przy zakupie ogłoszeń;
  • komentowania artykułów, wydarzeń, zdjęć, filmów;
  • dodania ogłoszenia na stronach serwisu ogloszenia.cmg24.pl;
  • monitorowania Twojej aktywności oraz wszystkich innych użytkowników, obejmującej Twoją aktywnością na Portalu poprzez przeprowadzanie badań i analiz, aby badać funkcjonalność Portalu i wprowadzać udogodnienia;
  • prowadzenia analiz statystycznych;
  • prowadzenie postępowań sądowych;
  • przechowywanie danych dla celów archiwizacyjnych;

CMG Media może ujawniać anonimowe zestawienia zbiorcze oraz zestawienia statystyczne dotyczące np. liczby osób odwiedzających Portal. Dane te jednak nie pozwalają na identyfikację poszczególnych Użytkowników i nie stanowią danych osobowych.

CMG Media przetwarza dane osobowe w zgodzie z obowiązującymi przepisami prawa, w tym Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. ("RODO") oraz ustawą z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną.

Czy musisz podać nam swoje dane osobowe?

Dane osobowe mogą być zbierane przy dodawaniu ogłoszenia w serwisie ogłoszenia.cmg24.pl, podczas dodawania opinii i komentarzy oraz innych działań na łamach Portalu. W wielu formularzach znajdujących się na stronach Portalu podanie Twoich danych jest dobrowolne.

Jeśli z jakiegoś powodu nie chcesz podać swoich danych osobowych, niestety nie będziesz mogła/mógł korzystać z niektórych elementów Portalu np. dodać ogłoszenia.

Twoje prawa

Zgodnie z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych masz prawo dostępu do swoich danych oraz prawo ich zmiany, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie.

Po zgłoszeniu sprzeciwu Twoje dane zostaną usunięte w ciągu 30 dni lub w terminie określonym odpowiednim regulaminem, gdy Twoje dane nie będą już niezbędne do celów dla których zostały zebrane.

Masz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych w zakresie naruszenia prawo do ochrony danych osobowych lub innych praw przyznanych na mocy RODO.

W związku z przetwarzaniem przez nas Twoich danych przysługuje Ci szereg uprawnień. Możesz z nich skorzystać, jak również uzyskać więcej wyjaśnień, kontaktując się z nami:

  • e-mailowo: biuro@cmgmedia.pl
  • korespondencyjnie: CMG Media Stawiska 23c, 88-300 Mogilno

Wyjątkowe sytuacje, gdy Twoje dane osobowe mogą zostać udostępnione

  • Twoje dane osobowe udostępniamy podmiotom wspierającym nas w świadczeniu usług płatniczych, usług związanych z przechowywaniem, łączeniem i analizowaniem danych.
  • Twoje dane osobowe mogą zostać udostępnione na wniosek organów ścigania m.in. Policji i Prokuratury.
  • Ze względu na konieczność blokowania działania robotów internetowych na stronach Portalu, stosujemy mechanizm Google reCAPTCHA do sporadycznego badania, czy zachowania naszych użytkowników nie noszą znamion zachowań robotów. W takiej sytuacji możemy ujawnić Google LLC Twój adres IP.

Jak długo przechowywane są Twoje dane osobowe?

Okres przechowywania danych powiązany jest z celami i podstawami przetwarzania.

Jeżeli nabywamy od Ciebie prawo (np. prawo autorskie lub licencję), wówczas będziemy przetwarzać Twoje dane przez cały okres, w którym przysługuje nam to prawo lub z niego korzystamy.

W pozostałym zakresie, za wyjątkiem danych z plików cookies, będziemy przetwarzać Twoje dane do czasu cofnięcia Twojej zgody, wyrażenia sprzeciwu lub do czasu żądania usunięcia danych, nie dłużej jednak niż przez okres 3 lat od czasu Twojej ostatniej aktywności w Portalu.

Twoje dane zebrane w trakcie korzystania z Aplikacji Mobilnych przechowujemy przez okres 13 miesięcy od dnia ich pobrania.

Informacje wynikające plików cookies będą przechowywane w przeglądarce Twego urządzenia końcowego przez okres 1 roku. Możesz także w każdej chwili skasować je samodzielnie, korzystając z ustawień przeglądarki internetowej.

Po upływie wskazanych okresów czasu Twoje dane osobowe zostaną usunięte lub zanonimizowane.

Przekazujemy Twoje dane do państw spoza Europejskiego Obszaru Gospodarczego

Twoje dane osobowe będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy do Google LLC w oparciu o odpowiednie zabezpieczenia prawne, którymi są standardowe klauzule umowne ochrony danych osobowych, zatwierdzone przez Komisję Europejską.

Automatyczne przetwarzanie Twoich danych osobowych w kontekście profilowania

Nie przetwarzamy Twoich danych osobowych w kontekście profilowania.

Jawne dane osobowe

Dane osobowe podane w Portalu należącym do CMG Media przy okazji wysyłania komentarzy do artykułów, ogłoszeń, itp. są dostępne dla wszystkich odwiedzających strony zawierające te dane. CMG Media nie ma możliwości zabezpieczenia swoich użytkowników przed osobami prywatnymi lub firmami, które te dane wykorzystają do przesłania Państwu informacji. Dlatego dane te nie podlegają Polityce Prywatności.

Pliki Cookies i identyfikatory urządzeń

Używając serwisów należących do CMG Media wyrażają Państwo zgodę na wykorzystywanie plików cookies oraz identyfikatorów urządzeń do realizacji usług, personalizowania reklam i analizowania reklam na stronie - zobacz szczegóły. Jeżeli nie wyrażają Państwo zgody na używanie przez nas cookies, powinni je Państwo zablokować w ustawieniach swojej przeglądarki.

Stosujemy zewnętrzne pliki cookies, pochodzące od podmiotów, z którymi współpracujemy, takich jak Google, Facebook oraz od podmiotów realizujących dla nas kampanie reklamowe. Więcej informacji na temat tych ciasteczek możesz znaleźć na stronach internetowych poszczególnych podmiotów trzecich.

W jaki sposób mogę zmienić ustawienia dot. ciasteczek albo je usunąć?

Domyślne ustawienia przeglądarki internetowej zazwyczaj pozwalają na umieszczanie plików cookies w urządzeniu końcowym użytkownika. Zgodnie z art. 173 ust. 2 ustawy Prawo telekomunikacyjne (Dz. U. z 21.12.2012 r., poz. 1445) pozostawienie takich ustawień przeglądarki po otrzymaniu informacji na temat plików cookies stosowanych w witrynie jest równoznaczne z wyrażeniem zgody na stosowanie plików cookies w witrynach internetowych.

Użytkownik może zmienić domyślne ustawienia przeglądarki w celu uniknięcia zamieszczenia plików cookie na jego urządzeniu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).

Należy jednak pamiętać, że usunięcie lub blokada plików cookies może wiązać się z tym, że niektóre sekcje naszego Portalu nie będą funkcjonowały poprawnie.

Jakie dane gromadzimy?

Podczas korzystania przez Ciebie z Portalu zbieramy i gromadzimy informacje takie jak: Twój adres IP, adres URL żądania, nazwa domeny, identyfikator urządzenia, typ przeglądarki, język przeglądarki, liczba kliknięć, ilość czasu spędzonego na poszczególnych stronach, data i godzina korzystania z Portalu, typ i wersja systemu operacyjnego, rozdzielczość ekranu, dane zbierane w dziennikach serwera, a także inne podobne informacje. Dane zapisane w logach serwera nie są kojarzone z konkretnymi osobami korzystającymi z Portalu i nie są wykorzystywane przez Portal w celu identyfikacji Użytkownika.

Wyłączenie odpowiedzialności

Informacje zawarte w artykułach na łamach Portalu są zgodne z opinią jego autorów. Opinie wyrażone przez społeczność na forum, w komentarzach, w artykułach czytelników lub w inny sposób nie zawsze są zgodne z opinią Portalu.

Portal oraz jego redakcja nie bierze na siebie odpowiedzialności za zamieszczone reklamy. Kupujący powinien być ostrożny odpowiadając na reklamę, bądź wysyłając pieniądze. Przykładamy dużą wagę do uwierzytelnienia reklamodawcy, lecz nie możemy odpowiadać za postępowanie reklamodawców. Dane adresowe jak też szczegóły oferty każdego reklamodawcy można uznać za pewne tylko w momencie publikacji.

W przypadku pytań Użytkowników, dotyczących powyższej deklaracji ochrony prywatności i cookies prosimy o kontakt pisemnie do CMG Media, Stawiska 23c, 88-300 Mogilno lub e-mail: biuro@cmgmedia.pl

Twoje zgody

ZGADZAM SIĘ na przetwarzanie, w tym profilowanie, moich danych (także danych osobowych) zapisanych w plikach cookies i im podobnych technologiach stosowanych w Portalu przez CMG Media i Partnerów w celu marketingowym, obejmującym analitykę w calach marketingowych oraz wyświetlanie spersonalizowanych ofert, reklam i innych usług w Portalu.

 

   
   O portalu  |  Regulamin  |  Współpraca i patronat medialny  |  Reklama  |  Polityka prywatności i ciasteczek  |  Kontakt © CMG24.pl 2009-2015